当前位置:首页 -> 瀛︽湳绉戠爺
(7月14日)Front Tracking Method on the Weak Solution of Free Interface Problem and Its Application to Fluid Interface Instabilities, Phase Transition and Fluid Structure Interactions
来源: 陈黎   发布时间:2017-7-10   阅读次数:541

题目:Front Tracking Method on the Weak Solution of Free Interface Problem and Its Application to Fluid Interface Instabilities, Phase Transition and Fluid Structure Interactions
用波面追踪法求解偏微分方程自由边界问题的弱解和在流体界面不稳定性,相变,及流固耦合问题上的应用
时间:7.14号下午14:00—15:00
地点:逸夫工商楼200-9

报告人:李晓林教授

报告人介绍:李晓林,纽约州立大学石溪分校应用数学系终身教授。1987年获哥伦比亚大学理学博士,之后历任纽约大学库朗研究所、新泽西理工学院、印第安那大学和纽约州立大学博士后研究员,助理教授,副教授和教授。

摘要:In this talk, we will present the front tracking method and its computational implementation to enhance its robustness,conservativeness, and resolution for the computation of hyperbolic and parabolic partial differential equations. We will present the front tracking applications to the study of fluid interface instabilities, phase transition problem, and fluid structure interactions. We will discuss the cut-cell algorithm and the conservative scheme for the applications of crystallization, dissolution, and leaching.Finally we will introduce a mesoscale dual-stress spring model based on Rayleigh-Ritz analysis to mimic the fabric surface in parachute simulation. This model is a large ODE system coupled with the fluid solver through the impulse method. We will discuss how to build such system on the front tracking platform and use this system for the simulation of the parachute inflation and deceleration process.

This work is supported in part by the US Oak Ridge National Laboratory and the US Army Research Office.

在这个报告中,我们将介绍波面跟踪法以及用这个方法建立的一个灵活,守恒和高分辨性的双曲型和抛物型偏微分方程的计算平台。我们将介绍波面跟踪法在流体界面不稳定性,相变,以及流固耦合问题上的应用,并将介绍和讨论用计算单元切割法所建立的绝对守恒格式和它在溶解,结晶,析出,相变问题中的验证。最后将重点介绍一个用Rayleigh-Ritz分析法建造的双模量弹簧振子模型以及用这个模型模拟的纤维界面和降落伞伞盖。这个模型是一个常微分方程系统。我们用冲量法将它与流体的Navier-Stokes方程耦合建立了一个计算平台,并用这个平台模拟计算降落伞的展开和减速过程。这个平台还可以模拟汽车的充气袋问题。

这项研究获得了美国橡树岭国家实验室和美国陆军科学研究基金的部分支持。

联系人:仲杏慧老师(zhongxh@zju.edu.cn

Copyright © 2003-2017,浙江大学数学系 保留所有权利