当前位置:首页 -> 学术科研
(11月1日)Optimal Mixture Designs for Complex System
来源: 陈黎   发布时间:2017-10-31   阅读次数:1116

报告题目: Optimal Mixture Designs for Complex System

报告人: 张崇岐教授

Department of Statistics, Guangzhou University,

Guangzhou 510006, China

时间地点:2017111(星期三)上午10:00-11:00

浙江大学玉泉校区工商管理楼二楼报告厅

摘要: Mixture experiments are widely applied to science experiments and other industry fields. In the region of mixture experiment design with complex constraints, it is difficult to obtain accurate optimal design solution. For mixture model, stochastic search method for mixture experimental design is used. In the area with, we consider their optimal designs when mixture experiment with complex system. We show that our methods are effective. Our method also can be used as a standard measure of other designs.

Key Words:  Statistical inference, mixture experiment, optimal design

欢迎参加!

联系人: 张立新教授 stazlx@zju.edu.cn

张崇岐教授简介:现任广州大学经济与统计学院教授、博士生导师,博士后合作导师。长期从事高等学校教学研究工作,主要研究方向是:数理统计、非参数统计与试验设计。分别在香港中文大学,香港大学和新加坡国立大学作博士后合作研究。先后访问了香港大学,美国普林斯顿大学,香港浸会大学,新西兰维多利亚大学,意大利帕多瓦大学等多所知名高校。兼任国际统计学会当选委员(Elected Member, International Statistics Institute),中国现场统计研究会试验设计分会秘书长,中国数学会均匀设计分会常务理事,中国现场统计研究会高维数据统计分会常务理事,广东省应用统计学会理事长,高等教育出版社统计学教材编委会委员,《广州大学报(自然科学版)》编委。主持国家自然科学基金项目五项,教育部优秀留学回国人员基金项目一项。在Statistica Sinica 等国际统计期刊发表论文六十多篇,出版统计学教材三部。曾获广州市优秀教师,广州大学教学优秀一等奖等。

Copyright © 2003-2017,浙江大学数学系 保留所有权利